Dels elements de construcció i el projecte : comentaris sobre 18 casos d'estudi - González i Barroso, Josep Maria, (UPCGrau ; Arquitectura, urbanisme i edificació, 2018)
"En làmbit acadèmic, la reflexió al voltant de les idees de tècnica i projecte és permanent. En aquest text, tractem la relació de dependència entre elles. La reflexió general exposada és que totes dues formen part inseparable de larquitectura i que la manca de relació entre ambdues idees és aliena als fonaments de lofici darquitecte. És per això que abordem la relació des de lofici, que entenem com el coneixement i lhabilitat pràctica per resoldre els problemes del projecte. I lexposem mitjançant lanàlisi de casos: els elements de construcció i el projecte. Es tracta duna anàlisi raonada amb capacitat de generar interès i de desenvolupar habilitats que van més enllà del cas particular. Casos en què la solució constructiva es produeix de manera exemplar mitjançant la síntesi dels coneixements tècnics necessaris i lhabilitat de la solució formal".