Quédate en casa! : resiliencia y bienestar : psicología aplicada en tiempos de pandemia - Sánchez Hernández, Óscar; Canales García, Ana.; Méndez Carrillo, Francisco Xavier (Barcelona : Editorial UOC, 2020)
O estado de pandemia e corentena causado por COVID-19 está afectando negativamente á saúde mental global. No século XVI a poboación xa estaba confinada en caso de epidemia. Os autores deste libro propoñen ir máis alá e dar un paso máis para explicar o coñecemento científico actual para promover a prevención de problemas emocionais, promover o benestar e realizar detección e intervención precoz fronte ao encerro. Propoñen a promoción da resiliencia entendida como a capacidade das persoas e das organizacións para recuperarse despois dunha situación adversa ou traumática e adaptarse a ela de xeito positivo, co obxectivo de deixar aínda máis fortalecidos e transformados para mellor.
Descripción basada en metadatos suministrados por el editor y otras fuentes.
Recurso electrónico. Santa Fe, Arg.: elibro, 2021. Disponible vía World Wide Web. El acceso puede estar limitado para las bibliotecas afiliadas a elibro.
Keywords: COVID-19 (Disease) -- Psychological aspects; Epidemics; Resilience (Personality trait); Quarantine; Loneliness; Social isolation; Social psychology; Epidemias -- Aspecto psicológico.; Pandemia de COVID-19 -- Aspecto psicológico.; Resiliencia; Cuarentena; Soledad; Aislamiento social; Psicología social; Libros electrónicos.