Claude Lefort. La inquietud de la política - STRAEHLE, Edgar (gedisa, 2017)
L'obra del filòsof francès Claude Lefort (1924-2010) és una de les més originals i emergents de l'actual panorama polític internacional. Deixeble de Maurice Merleau Ponty i proper al pensament d'autors com Maquiavel, Tocqueville i Arendt, la seva polèmica biografia intel·lectual es va caracteritzar per una intensa reivindicació de la política que des de ben jove el va fer xocar amb Sartre i les postures del comunisme oficial, però també amb Castoriadis, amb qui havia fundat el grup Socialisme ou Barbarie. Aquest llibre examina les seves contribucions més importants, que giren al voltant de temes com el poder, el totalitarisme, els drets humans o la democràcia i ens ajuden a repensar la difícil conjuntura política contemporània. Recentment ha sigut considerat per Oliver Marchart com un dels principals representants del que s'ha anomenat el pensament polític postfundacional.