INVENTARI FORESTAL - Delgado Artés, Rafael (ACADÉMICA, 2011)
Les característiques pròpies del medi forestal fan que l'Inventari dels seus recursos haja d'aplicar coneixements de diversos camps de la ciència, segons cada situació: des de l'ecologia de poblacions a l'estadística, tot passant per l'agrimensura, sense oblidar d'altres ciències bàsiques, com la botànica, la geologia i la hidrologia. L'Inventari Forestal és l'execució organitzada d'una anàlisi i diagnosi sobre l'espai forestal que, amb diverses finalitats, posarà al servei de la planificació la informació necessària per a la correcta gestió dels recursos.