Contra la muerte en vida Literatura y cine contemporáneos estadounidenses e instituciones totales - Averbach, Márgara Noemí (BIBLIOTECA JAVIER COY D'ESTUDIS NORD-AMERICANS, 2017)
Potser la més emblemàtica de les institucions totals siga la presó, i la metàfora més freqüent de la vida dins d'ella i d'altres institucions totals, tant en testimonies orals com en obres literàries i cinematogràfiques, és la sensació d'estar respirant dins d'una mort en vida. Aquest volum explora en la seua primera part testimonies orals i obres en les quals ex esclaus i diferents autors nord-americans utilitzen la paraula com a arma contra els intents totalitaris d'aquestes institucions. En la segona part, es presenta una anàlisi de pel·lícules que tracten el mateix problema i toquen temes com el cos, els models i mandats socials, el llenguatge o les cultures de minories. Les obres i els testimonis que s'analitzen en aquest volum, són part de la lluita contra el constant intent que fa la societat mainstream nord-americana per acabar amb la diversitat cultural, ètnica i religiosa.