Noche sobre América Cine de terror después del 11-S - Pérez Ochando, Luis (BIBLIOTECA JAVIER COY D'ESTUDIS NORD-AMERICANS, 2017)
De què tens por? Del dolor, de la mort, de la pèrdua... La majoria dels nostres terrors són innats, espontanis, però també poden ser apresos, socials, col·lectius. Hem après a témer moltes coses en el que va de segle, començant pels atemptats de l'11 de setembre i seguint amb la crisi financera. Aquest volum se centra en el cinema de terror nord-americà estrenat entre l'11-S i el començament de la crisi (2001-2011), per a analitzar els canvis que s'han produït en la ideologia dominant. A través del terror, els excessos de l'ordre i les amenaces de l'alteritat es tornen transparents, però per a veure'ls hem d'elucidar la relació entre el cinema i la ideologia, entre les nostres pors quotidianes i les de la ficció. Des d'una perspectiva teòrica i analítica, aquest llibre analitza amb rigor com el cinema de terror dialoga amb la ideologia de la nostra època.