España en la guerra civil europea Contribuciones de un hispanista - Saz Campos, Ismael; Ruiz Torres, Pedro (Honoris Causa, 2017)
La llarga trajectòria historiogràfica del professor Paul Preston li acredita com el més rellevant continuador de la fecunda tradició del hispanisme britànic. El present volum vol constituir un homenatge que completa el que se li rendira amb el seu nomenament com a doctor honoris causa de la nostra Universitat. En els textos ací seleccionats s'articula un enfocament coherent i, alhora, complex de la contemporaneïtat espanyola en la seua profunda imbricació amb la història del segle XX europeu. Analitzant dinàmiques polítiques i estructurals tant com les vivències i experiències de personatges rellevants, es configura una aportació tan rica en el plànol històric com en l'historiogràfic.