Derechos humanos - Ballesteros Llompart, Jesús (Educació. Laboratori de Materials, 2011)
El estudio e investigación sobre los derechos humanos suponen un continuo replanteamiento y evolución de su concepto, significado y eficacia. Este trabajo propone examinar algunas cuestiones relacionadas con el estudio de los derechos humanos, a través de los esquemas que articulan su docencia. En primer lugar se centra en la formación doctrinal de los derechos humanos así como en la evolución de su normativa. Se analiza el concepto de derechos humanos, subrayando la necesidad de su fundamentación y se expone las diversas propuestas para fundamentarlos. Finalmente el texto plantea diversos problemas abiertos existentes entre la universalidad de los derechos y la diversidad cultural.@El de drets humans és un concepte històric en un doble sentit. En primer lloc, es tracta d'una noció que no ha existit sempre, sinó que apareix en un determinat moment històric, la idea dels drets humans es gesta al llarg de l'edat moderna, tot i que té precedents anteriors. I apareix en un context cultural concret: el marc del pensament polític i jurídic europeu occidental. També és un concepte històric en un altre sentit, ja que es tracta d'un concepte viu, que no pot considerar-s'hi elaborat de manera completa, acabada i definitiva, sinó que evoluciona amb el devenir de la història. Aquesta edició recull els esquemes que articulen la docència al voltant dels drets humans, dedicats a l'anàlisi del concepte i l'evolució normativa dels drets humans, i també a l'estudi tant de diverses propostes de fonamentació dels drets humans, com de la universalitat i la diversitat culturals.