Herman Melville: poder y amor entre hombres - Andrés González, Rodrigo (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
El presente volumen argumenta que la obra del escritor estadounidense Herman Melville (1819-1891) se inscribe en una tradición literaria de amor entre hombres que cuestiona los valores jerárquicos del sistema patriarcal y, potencialmente, contribuye a vehicular la creación de sociedades más igualitarias. La dimensión social y política del amor entre hombres en la obra de Melville se concretiza especialmente en su última novela, Billy Budd, Sailor, incompleta a la muerte del escritor en 1891 y publicada por primera vez en 1924. En ella, Melville analiza cómo las instituciones interpretan el amor entre hombres como una amenaza a las jerarquías establecidas y, para perpetuarse, lo demonizan mediante la homofobia.@Aquest estudi argumenta que l'obra de l'escriptor nord-americà Herman Melville (1819-1891) s'inscriu dins una tradició literària d'amor entre homes que qüestiona els valors jeràrquics del sistema patriarcal i, potencialment, contribueix a vehicular la creació de societats més igualitàries. La dimensió social i política de l'amor entre homes a l'obra de Melville es concreta especialment en la seua darrera novel·la, Billy Budd, Sailor, inacabada quan l'escriptor va morir el 1891 i publicada per primer cop l'any 1924. En aquest text, Melville analitza com les institucions interpreten l'amor entre homes com una amenaça al sistema jeràrquic i, amb la finalitat de perpetuar-se, el dimonitzen mitjançant l'homofòbia.