The Black Theatre Movement in the United States and in South Africa - Barrios Herrero, Olga (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
El florecimiento de los movimientos sociopolíticos entre los años sesenta y noventa en los Estados Unidos y en Sudáfrica estableció los firmes cimientos sobre los que, con una fuerza e ímpetu sin precedentes, se forjó el teatro negro de estos años. Forma y contenido surgieron a la par que el compromiso político y artístico adoptado por estos artistas contra el imperialismo, el colonialismo y el racismo occidentales. Por primera vez en la historia, el teatro negro de los Estados Unidos y de Sudáfrica analizaba y valoraba las raíces negras para poder iluminar la búsqueda de una futura libertad. Sin embargo, el contexto sociopolítico y las circunstancias específicas de cada país han generado igualmente los rasgos distintivos del teatro afro-norteamericano y negro sudafricano (incluyendo diferencias de género) manifiestos en ramificaciones artísticas totalmente heterogéneas y únicas.@El creixement dels moviments sociopolítics entre els anys seixanta i noranta als Estats Units i a Sud-àfrica va establir els ferms fonaments sobre els quals, amb una força i ímpetu sense precedents, es va forjar el teatre negre d'aquests anys. Forma i contingut van sorgir a l'una del compromís polític i artístic adoptat per aquests artistes contra l'imperialisme, el colonialisme i el racisme occidentals. Per primera vegada en la història, el teatre negre dels Estats Units i de Sud-àfrica analitzava i valorava les arrels negres per a poder il·luminar la recerca d'un futur de llibertat. No obstant això, el context sociopolític i les circumstàncies específiques de cada país han generat igualment els trets distintius del teatre afronord-americà i negre sud-africà (incloses les diferències de gènere) manifestos en ramificacions artístiques totalment heterogènies i úniques.