Fundamentos de bioquímica - Bañó Aracil, Carme (Educació. Sèrie Materials, 2011)
La bioquímica es una forma de estudio de la biología, aquélla que trata de desvelar los secretos moleculares de la vida. Los conceptos bioquímicos básicos son fundamentales para estudiantes tan diversos como los de biología, medicina, biotecnología, química, farmacia, nutrición humana o ingeniería agrónoma. Este libro se plantea como un curso introductorio a la bioquímica y presenta la relación estructura-función en biomacromoléculas, la bioenergética y el metabolismo intermediario. Los ejemplos de coordinación e integración metabólica, de patología molecular o de evolución bioquímica ayudan a relacionar las ideas y los conceptos expuestos. Los autores son profesores titulares del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València. Juli Peretó (Alzira, 1958) es miembro del Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València y de la Secció de Ciències Biològiques del Institut d'Estudis Catalans y se interesa por el origen de la vida y la evolución del metabolismo. La investigación de Ramon Sendra (Gandia, 1962) y Mercè Pamblanco (València, 1953) se centra en las modificaciones químicas de la cromatina como mecanismo epigenético implicado en la expresión de los genes. Carme Bañó (Alcoi, 1961) estudia las modificaciones postraduccionales de proteínas de membrana.@La bioquímica és una forma d'estudi de la biologia, aquella que tracta de desvelar els secrets moleculars de la vida. Els conceptes bioquímics bàsics són fonamentals per a estudiants tan diversos com els de biologia, medicina, biotecnologia, química, farmàcia, nutrició humana o enginyeria agrònoma. Aquest llibre es planteja com un curs introductori a la bioquímicca i presenta la relació estructura-funció en biomacromolècules, la bioenergètica i el metabolisme intermediari. Els exemples de coordinació i integració metabòlica, de patologia molecular o d'evolució bioquímica ajuden a relacionar les idees i els conceptes exposats. Els autors són professors titulars del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València. Juli Peretó (Alzira, 1958) és membre de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València i de la Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans i s'interessa per l'origen de la vida i l'evolució del metabolisme. La investigació de Ramon Sendra (Gandia, 1962) i Mercè Pamblanco (València, 1953) se centra en les modificacions químiques de la cromatina com a mecanisme epigenètic implicat en l'expressió dels gens. Carme Bañó (Alcoi, 1961) estudia les modificacions postraduccionals de proteïnes de membrana.