Gramáticas extraterrestres La comunicación con civilizaciones interestelares a la luz de la ciencia - Ballesteros Roselló, Fernando J. (Sin Fronteras, 2011)
¿Es posible la comunicación con otras formas de vida fuera de nuestro planeta? ¿Con quién, con qué y cómo podríamos establecer esta comunicación, si es que hay alguien al otro lado? Esta obra aborda la investigación científica de inteligencia extraterrestre, aquello que hoy conocemos con el nombre de SETI (Search of Extra Terrestrial Intelligence), una investigación que, si acabara con éxito, provocaría un choque que conmovería a nuestra sociedad. Nada volvería a ser igual. A raíz de esta inquietud, Gramàtiques extraterrestres, Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, nos habla de aquello que sabe la ciencia actual sobre el origen de la vida y su posible presencia en el resto del universo, a la vez que profundiza en los programas y los métodos de investigación. El autor trata también el problema del lenguaje de la comunicación y comenta, a través del estudio de la vida animal en nuestro planeta, si es posible descubrir y entender un lenguaje extraterrestre.@És possible la comunicació amb altres formes de vida fora del nostre planeta? Amb qui, amb què i com podríem establir aquesta comunicació, si és que hi ha algú a l'altra banda? Aquesta obra aborda la recerca científica d'intel·ligència extraterrestre, allò que avui coneixem amb el nom de SETI (Search of Extra Terrestrial Intelligence), una recerca que, si acabara amb èxit, provocaria un xoc que commouria la nostra societat. Res no tornaria a ser igual. Arran d'aquesta inquietud, Gramàtiques extraterrestres, Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, ens parla d'allò que sap la ciència actual sobre l'origen de la vida i la seua possible presència a la resta de l'univers, alhora que aprofundeix en els programes i els mètodes de recerca. l'autor tracta també el problema del llenguatge de la comunicació i comenta, a través de l'estudi de la vida animal al nostre planeta, si és possible descobrir i entendre un llenguatge extraterrestre.