Proceso a la leyenda de las Brontë - Astor Guardiola, Aurora (Oberta, 2011)
el urbanismo, el medioambiente y la naturaleza, ha orientado su investigación hacia la ecocrítica, en busca de las formas y los modos de expresión en que la literatura refleja la relación del hombre con su entorno.@La llegenda de les germanes Charlotte i Emily Brontë no només s'ha apropiat de la seua vida sinó també dels entorns físics en els quals aquesta va transcórrer, afectant alhora a bona part dels llocs literaris de la seua obra. La llegenda conta que Charlotte i Emily van tenir una infància i adolescència infeliç perquè van viure pràcticament recloses en la freda i sinistra casa parroquial d'un remot poble de Yorkshire, en un lloc de mort i desolació. En confondre la biografia amb la ficció, la llegenda ha afectat també a la crítica literària, que ha incidit en el valor simbòlic dels llocs literaris, l'arrelament dels quals i pertinença a una època i regió concretes rarament han estat analitzats amb profunditat com a recurs literari evocador de l'esperit de la terra d'on sorgeixen. L'objectiu d'aquest estudi és la recerca i recuperació d'aquests entorns físics -l'espai domèstic del Parsonage, el poble de Haworth i els seus erms, els llocs arquitectònics de les novel·les- amb la finalitat de retornar-los la seua dignitat, alliberant-los amb això del ferri jou estètic i cultural de la llegenda. Aurora Astor Guardiola va néixer a Albacete. És diplomada en Turisme, llicenciada en Filologia Anglo-Germànica i doctora en Filologia per la Universitat de València. En l'actual