Kant. Leyendo Crítica de la razón pura - Camacho Martínez, Paula (Filosofía Bachillerato, 2012)
Varias y actuales son las preguntas que nos traslada Kant en este prologo. Ahora bien, es inevitable destacar que algunas preguntas constituyen el núcleo de su atención: ¿A qué se debe entonces que la metafísica no haya encontrado todavía el camino seguro de la ciencia? ¿Es acaso imposible? ¿Por qué, pues, la naturaleza ha castigado nuestra razón con el afán incansable de perseguir este camino como una de las cuestiones más importantes? [...] ¿Qué indicios nos harán esperar que, en una renovada búsqueda, seremos más afortunados que otros que nos procedieron? En este texto se ha primado el orientar la atención del lector hacia el fin concreto con el que se piensa y escribe la «Crítica», como hacia la hipótesis que hace posible alcanzarlo.@Les preguntes que ens trasllada Kant en aquest pròleg són diverses i ben actuals. Tot i això, és inevitable destacar que algunes preguntes constitueixen el nucli de la seua atenció: A què és degut que en la metafísica no s?haja pogut trobar encara cap camí segur per a la ciència? Que potser és impossible? Aleshores, per què la natura ha esperonat la nostra raó amb l?afany infatigable de rastrejar-lo com una de les seues tasques més importants? [...] Quines indicacions podem utilitzar per esperar que recomençant les recerques serem més afortunats que altres ho han estat abans? En aquest text s'ha prevalgut l'orientar l'atenció del lector cap a la fi concreta amb el qual es pensa i escriu la «Crítica», com cap a la hipòtesi que fa possible aconseguir-ho.