Expresión corporal Fundamentos motrices - Antolín Jimeno, Luis (Fora de Col·lecció, 2013)
La expresión corporal tiene que ver con la imagen que tenemos de nosotros mismos, la que proyectamos a los demás y con la creatividad. Este manual se propone una aproximación conceptual y metodológica a la expresión corporal con la intención de apoyar su aplicación práctica y la investigación que consolide su importancia como materia educativa. Así lo entendieron en la segunda mitad del siglo XX, los movimientos reivindicativos que, en oposición a la orientación predominantemente productiva de la educación física, consiguieron que en la escuela se atendieran los aspectos corporales relacionados con la sensibilidad.Desde su implantación como contenido de la educación física, la expresión corporal muestra un desarrollo irregular, tanto por la escasa presencia de esta materia en las facultades donde se forman los profesionales como por la escasa producción científica sobre su aplicación.@L'expressió corporal té a veure amb la imatge que tenim de nosaltres mateixa, la que projectem als altres i amb la creativitat. Aquest manual es proposa una aproximació conceptual i metodològica de l'expressió corporal amb la intenció de recolzar la seva aplicació pràctica i la recerca que consolide la seua importància com a matèria educativa. Així ho van entendre en la segona meitat del segle XX, els moviments reivindicatius que, en oposició a l'orientació predominantment productiva de l'educació física, van aconseguir que a l'escola s'atengueren els aspectes corporals relacionats amb la sensibilitat. Des de la seua implantació com a contingut de l'educació física, l'expressió corporal mostra un desenvolupament irregular, tant per l'escassa presència d'aquesta matèria en les facultats on es formen els professionals com per l'escassa producció científica sobre la seua aplicació.