Cuestiones obreras - Altamira y Crevea, Rafael (Fora de Col·lecció, 2014)
Desde principios del siglo XX y hasta poco antes del estallido de la Gran Guerra en junio de 1914, Rafael Altamira redactó numerosos escritos de temática «obrera», una buena muestra de los cuales, debidamente ordenados y clasificados, recopiló en el libro titulado Cuestiones obreras. En conjunto, los escritos de Altamira recibían la denominación de «cuestiones obreras». Al obrero como tal y como hombre no sólo le importaban cosas relativas a las relaciones entre el capital y el trabajo. Así, a esas otras cuestiones, en plural, que no son menos sociales que las económicas, nos dice Altamira, se refiere el presente libro, que abarca un amplio abanico de temas relacionados con la difusión popular de la cultura y los enfoques éticos y jurídicos del denominado «problema obrero».@Des de principis del segle XX i fins a poc abans de l'esclat de la Gran Guerra al juny de 1914, Rafael Altamira va redactar nombrosos escrits de temàtica «obrera», una bona mostra dels quals, degudament ordenats i classificats, va recopilar en el llibre titulat Qüestions obreres. En conjunt, els escrits d?Altamira rebien la denominació de «qüestions obreres». A l'obrer com tal, com home, no només li importaven coses relatives a les relacions entre el capital i el treball. Així, a les altres qüestions, en plural, que segons Altamira no són menys socials que les econòmiques, s?aborden en aquest llibre, que abasta un ampli ventall de temes relacionats amb la difusió popular de la cultura i els enfocaments ètics i jurídics del denominat «problema obrer».