La pregunta más humana de Ernst Tugendhat - Bonet Sánchez, José Vicente (Prismas, 2014)
La lista de filósofos reconocidos que han dialogado con un pensador, resulta un indicador elocuente de su importancia. Aplicado a Tugendhat, dicha lista incluiría a Habermas, Apel, Aubenque, Dummet, Rorty, Taylor e incluso Heidegger, quienes han comentado aspectos distintos de una obra amplia, original y única que, sin embargo, solo es conocida y juzgada con arreglo a la propia especialidad de cada lector. Resulta que el filósofo moral, el analítico, el político radical, el místico y el comentarista eminente de Husserl o Kant son un mismo filósofo y componen una única obra, cuyo amplio espectro de competencias teóricas ha dificultado, hasta ahora, su conocimiento. De ahí que el primer objetivo de este libro sea el de componer como un gran angular que refleje la imagen resultante de yuxtaponer los planos parciales en una única fotografía.@La llista de filòsofs reconeguts que han dialogat amb un pensador, esdevé un indicador eloqüent de la seua importància. Aplicat a Tugendhat, aquesta llista inclouria a Habermas, Apel, Aubenque, Dummet, Rorty, Taylor i fins i tot Heidegger, que han comentat aspectes diferents de la seua àmplia, original i única obra que, no obstant això, solament és coneguda i jutjada conforme a la pròpia especialitat de cada lector. Resulta que el filòsof moral, l'analític, el polític radical, el místic i el comentarista eminent d?Husserl o Kant són un mateix filòsof i componen una única obra, el coneixement del qual s?ha vist dificultada per l'ampli espectre de les competències teòriques. Per aquest motiu, el primer objectiu d'aquest llibre és el de formar un gran angular que projecte la imatge resultant de juxtaposar els plànols parcials en una única fotografia.