Luis Simarro De la psicología científica al compromiso ético - Carpintero Capell, Heliodoro (Fora de Col·lecció, 2014)
Primer catedrático de Psicología de la Universidad española, el profesor Luis Simarro, protagonista del collage biográfico que se nos presenta en estas páginas, fue un hombre intensamente comprometido con la compleja realidad social de finales del siglo XIX y principios del XX. Este libro ofrece un retrato meticuloso del médico valenciano: científico renovador, intelectual progresista y próximo a la Institución Libre de Enseñanza. Simarro se nos muestra como una figura caleidoscópica, europeísta, honesta y de enorme influencia en la ciencia y en los círculos intelectuales de su época a través de su intensa actividad social y docente, así como de su importante aunque no muy extensa producción impresa.@Primer catedràtic de Psicologia de la Universitat espanyola, el professor Luis Simarro, protagonista del collage biogràfic que se'ns presenta en aquestes pàgines, va ser un home intensament compromès amb la complexa realitat social de finals del segle XIX i principis del XX. Aquest llibre ofereix un retrat meticulós del metge valencià: científic renovador, intel·lectual progressista i pròxim a la Institució Lliure d'Ensenyament. Simarro se'ns mostra com una figura calidoscòpica, europeista, honesta i d'enorme influència en la ciència i en els cercles intel·lectuals de la seua època a través de la seua intensa activitat social i docent, així com del seu important encara que no gaire extensa producció impresa.