Análisis de los planes territoriales sectoriales en España Diagnóstico y tipificación por Comunidades Autónomas - Peiró Sánchez-Manjavacas, Enrique (DESARROLLO TERRITORIAL, 2017)
Les circumstàncies actuals de la planificació territorial i urbanística a Espanya fan necessari el plantejament de nous models de desenvolupament que donen solució als reptes i realitats territorials més complexes. L'obra analitza en primer lloc, la situació actual per tal de caracteritzar la planificació sectorial, valorant qüestions concretes, com els instruments per a dur a terme la planificació o les relacions jeràrquiques entre ells. Una vegada completat l'anàlisi, es dóna pas al diagnòstic i tipificació amb una metodologia d'anàlisi multicriteri capaç de valorar qüestions molt diverses. El treball es tanca amb la definició de la planificació sectorial i les tendències actuals d'aplicació, a partir de les quals es presenten unes primeres propostes de millora de l'aplicació de la planificació sectorial, que permeten la millora en l'ordenació del territori.