La filosofía alemana después de 1945 - Raulet, Gérard (Educació. Sèrie Materials, 2011)
Nadie ignora que la Alemania de antes de 1945 fue «patria de poetas y pensadores» y que, paralelamente, tuvo un singular destino nacional que acabaría por hacer de este país una especie de objeto filosófico en sí. Pero después de 1945, la interrupción sufrida por la historia alemana ha favorecido una confrontación más ruda, más realista y más exigente con el pasado, así como con la contemporaneidad. Desde su restauración en las primeras décadas de la RFA y la RDA hasta los debates actuales sobre el liberalismo y el comunitarismo, la filosofía alemana se ha venido replanteando su concepción de la Bildung y de una cultura atemporal. El presente libro no se limita a una serie de monografías sobre los sistemas de pensamiento, sino que las inscribe en el movimiento general de las ideas y en las problemáticas, tanto intelectuales como políticas, de las que no se pueden disociar.@Ningú ignora que l'Alemanya d'abans de 1945 va ser «pàtria de poetes i pensadors» i que, paral·lelament, va tenir una singular destinació nacional que acabaria per fer d'aquest país una espècie d'objecte filosòfic en si. Però després de 1945, la interrupció patida per la història alemanya ha afavorit una confrontació més ruda, més realista i més exigent amb el passat, així com amb la contemporaneïtat. Des de la seua restauració en les primeres dècades de la RFA i la RDA fins als debats actuals sobre el liberalisme i el comunitarisme, la filosofia alemanya s'ha vingut replantejant la seua concepció de la Bildung i d'una cultura atemporal. El present llibre no es limita a una sèrie de monografies sobre els sistemes de pensament, sinó que les inscriu en el moviment general de les idees i en les problemàtiques, tant intel·lectuals com polítiques, de les quals no es poden dissociar.