Ethics and ethnicity in the Literature of the United States - Varios autores (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
otredad. La literatura de los Estados Unidos, con sus históricamente determinadas demandas de pluralidad discursiva y sus generalizaciones totalizantes y trascendentales, se convierte en un corpus donde sobresale la articulación de este doble movimiento. La conjunción de lo ético con lo étnico evita la cerrazón de la apertura ética ya que un enfoque étnico cuestiona la tentación de la ética hacia la abstracción mientras que el impulso ético nos mantiene alerta frente a la constitución universalizante y estereotipada de las identidades étnicas.@L'ètica es pot definir com la relació amb l'altre, la resposta obligatòria a un altre que precedeix qualsevol norma específica de conducta moral, una relació ètica primordial que és la base de qualsevol codi ètic o moral particular. Quan aquest altre es particularitza com a l'altre ètnic, com es veu afectada en la seua mateixa articulació aquesta concepció de l'ètica? Té l'etnicitat com a concepte un caire ètic? Existeix una ètica de l'etnicitat? Pel contrari, l'ètica és ètnica? El matís ètnic d'allò ètic redueix de cap manera l'àmbit d'actuació d'allò ètic? En una cultura com la dels Estats Units, fundada sobre una ètica individualista de caràcter paradoxalment universalitzant que es veu qüestionada constantment per les pròpies constriccions imposades a la singularitat ètnica dels seus molts altres, aquestes preguntes semblen especialment pertinents. Els assaigs d'aquest volum demostren implícitament que aquestes preguntes no tenen res