Hemingway & Franco - Laprade, Douglas Edward (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
Este volumen es un análisis fundamental para entender los lazos del escritor norteamericano con la España republicana y su posterior acogida, durante los años de postguerra, por parte del gobierno del general Franco. Los primeros tres capítulos examinan las alusiones literarias e históricas de algunas de sus obras en referencia a España, su relación política y literaria con Rafael Alberti y la recepción del escritor a la luz de su ideología. Los últimos cinco capítulos ofrecen y explican los documentos españoles, depositados en el Archivo General de la Administración en Alcalá de Henares, que testimonian cómo el gobierno franquista siempre consideró a Hemingway un escritor comunista y, por tanto, peligroso y objeto de censura.@Aquest volum és una anàlisi fonamental per a entendre el lligam de l'escriptor nord-americà amb l'Espanya republicana i la seua acollida, durant els anys de postguerra, per part del govern del general Franco. Els primers tres capítols examinen les al·lusions literàries i històriques d'algunes de les seues obres en referència a Espanya, la seua relació política i literària amb Rafael Alberti i la recepció de l'escriptor a la llum de la seua ideologia. Els últims cinc capítols ofereixen i expliquen els documents espanyols, dipositats a l'Archivo General de la Administración en Alcalá de Henares, en el quals es dona testimoni de com el govern franquista va sempre considerar Hemingway un escriptor comunista, i per tant, perillós i objecte de censura.