Integralism, Altruism and Reconstruction Essays in honor of Pitirim A. Sorokin - Varios autores (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
Integralism, Altruism and Reconstruction: Essays in Honor of Pitirim A. Sorokin presenta al sociólogo de nacionalidad rusa Pitirim A. Sorokin (1889-1968) desde la perspectiva del pensamiento sociológico contemporáneo. Los nueve autores que integran este libro, provenientes de diferentes universidades de Estados Unidos y España, reflexionan sobre los periodos brillantes y oscuros de la trayectoria académica de Sorokin. Tras haber experimentado una vida política muy activa en Rusia, Sorokin emigró a los Estados Unidos en los años treinta, donde se convirtió en una figura académica de gran prestigio. Llegó a ser director del departamento de sociología de la Universidad de Harvard de 1930 a 1944, fundó el Harvard Research Center in Creative Altruism en 1949 y fue nominado como presidente de la American Sociological Association en 1964. Pero a pesar de su tan distinguida y prolífica carrera académica, muchas de sus obras fueron, y han sido, en gran medida ignoradas por la sociología convencional. Este libro describe los motivos por los que el destino de Sorokin tomó una dirección tan desafortunada y resalta la existencia hoy en día de un creciente grupo de académicos interesados en revitalizar a este importante teórico y autor.@Integralism, Altruism and Reconstruction: Essays in Honor of Pitirim A. Sorokin presenta el sociòleg de nacionalitat russa Pitirim A. Sorokin (1889-1968) des de la perspectiva del pensament sociològic contemporani. Els nou autors que participen en aquest llibre, originaris de diverses universitats nord-americanes i espanyoles, reflexionen sobre els períodes brillants i obscurs de la trajectòria acadèmica de Sorokin. Després d'haver experimentat una vida política molt activa a Rússia, Sorokin emigrà als Estats Units durant els anys 30, on esdevingué una figura acadèmica de gran prestigi. Arribà a ser director del departament de sociologia de la Universitat de Harvard de 1930 a 1944, fundà el Harvard Research Center in Creative Altruism el 1949 i fou nominat com a president de la American Sociological Association el 1964. Ara bé, malgrat la seua distingida i prolífica carrera acadèmica, moltes de les seues obres han estat ignorades en gran manera per la sociologia convencional. Aquest llibre descriu les raons per les quals el destí de Sorokin prengué una direcció tan desafortunada i posa en relleu l'existència avui mateix d'un creixent grup d'acadèmics interessats a revitalitzar aquest important teòric i autor.