Los valores del arte en la enseñanza - Varios autores (Oberta, 2011)
La mirada del arte, lúcida y densa, es capaz de afrontar con éxito los retos de la sociedad actual, capaz de resolver con espíritu crítico muchos de los fenómenos de nuestra cultura, integrando en ellos incluso sus propias contradicciones. Desde un panorama de la enseñanza poco favorable a las humanidades, el papel de la educación artística había de ser replanteado por los propios estamentos implicados. En este libro se recogen las opiniones de reconocidos especialistas, protagonistas prestigiosos en los más diversos ámbitos: artistas, críticos de arte, pedagogos, políticos, responsables de gabinetes didácticos y por supuesto profesionales de la enseñanza del arte. Todos ellos aportan visiones contrastadas sobre aquello que ha sido, lo que es, incluso lo que debería ser la educación artística.@La mirada de l'art, lúcida i densa, és capaç d'afrontar amb èxit els reptes de la societat actual, de resoldre amb esperit crític molts dels fenòmens de la nostra cultura, integrant-hi fins i tot les seues contradiccions. Des d'un panorama de l'ensenyament poc favorable a les humanitats, el paper de l'educació artística havia de ser replantejat pels mateixos estaments implicats. En aquest llibre es recull l'opinió de prestigiosos especialistes, protagonistes reconeguts dels més diversos àmbits: artistes, crítics de l'art, pedagogs, polítics, responsables de gabinets didàctics i evidentment professionals de l'ensenyament de l'art. Tots hi aporten visions contrastades i lúcides sobre allò que ha estat, el que és, o bé el que hauria de ser l'educació artística.