Odontología en pacientes especiales - Plaza Costa, Andrés (Educació. Sèrie Materials, 2011)
Este libro sobre odontología en pacientes especiales es fruto de la experiencia en la asistencia, la investigación y la docencia en el manejo clínico odontológico de este tipo de pacientes. El avance de las técnicas diagnósticas y terapéuticas de la medicina han logrado una mayor esperanza de vida en personas con alteraciones sistémicas críticas, en discapacitados físicos y psíquicos y en personas con edades muy avanzadas. Estos colectivos de pacientes con características especiales plantean la necesidad, desde el punto de vista odontológico, de una atención específica con el uso de procedimientos clínicos y técnicas peculiares. Existe cada vez mayor número de pacientes con enfermedades sistémicas crónicas, sometidos a tratamientos médicos complejos y comprometidos, o en pacientes discapacitados psíquicos que requieren de una asistencia odontológica eficaz, segura y de calidad. Es por esta necesidad de formación especializada por lo que realizamos este libro, tanto para el odontólogo general como para el estudiante de grado y de postgrado de odontología.@Aquest llibre sobre odontologia en pacients especials, dirigit tant a l'odontòleg general com a l'estudiant de grau i de postgrau d'odontologia, és fruit de l'experiència en l'assistència, la investigació i la docència en el maneig clínic odontològic d'aquest col·lectiu. L'avenç de la medicina ha aconseguit una major esperança de vida en persones amb alteracions sistèmiques crítiques, en discapacitats físics i psíquics i en persones d'edat avançada. Aquests pacients plantegen la necessitat, des del punt de vista odontològic, d'una atenció específica amb l'ús de procediments clínics i tècniques peculiars. Francisco Javier Silvestre Donat (València, 1956) és doctor en Medicina i Cirurgia i professor titular del Departament d'Estomatologia de la universitat de València. És el responsable de la Unitat d'Estomatologia de l'Hospital Universitari Dr. Peset de Valencia. El seu camp d'investigació ha estat la medicina bucal i l'odontologia en pacients especials, en aspectes relacionats amb les malalties sistèmiques. Andrés Plaza Costa (València, 1950) és professor associat en el Departament d'Estomatologia de la universitat de València i president de l'Il·lustre Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de València. El seu camp d'investigació ha estat la relació entre odontologia i pacients amb alteracions hematològiques.