PANTA KA^A Los fragmentos antropológicos de Demócrito de Abdera - Larraz Bosch, Diego (Fora de Col·lecció, 2011)
Demócrito, testigo de las conmociones sociales y políticas de la segunda mitad del siglo V a.n.e., se nos revela en estos textos como un agudo observador de la conducta humana, crítico con sus atavismos y defensor de unas propuestas renovadoras, hasta llegar a ser considerado por algunos como «subvertidor de las costumbres patrias». En este libro se analizan y se interpretan estos fragmentos, procurando aportar una visión unitaria de lo que pudo ser la concepción original de quien los concibió. La ordenación y clasificación de los fragmentos ha sido mediante un criterio temático, aun a riesgo de incurrir en alguna repetición, cuando un fragmento es de múltiple lectura.@Demòcrit, testimoni de les commocions socials i polítiques de la segona meitat del segle V a.n.i., se'ns revela en aquests textos com un agut observador de la conducta humana, crític amb els seus atavismes i defensor d'unes propostes renovadores, fins a arribar a ser considerat per alguns com «subvertidor dels costums pàtries». En aquest llibre s'analitzen i interpreten aquests fragments, fent aportar una visió unitària del que va poder ser la concepció original del qui els va concebre. l'ordre i classificació dels fragments ha estat mitjançant un criteri temàtic, tot i el risc d'incórrer en alguna repetició, quan un fragment és de múltiple lectura.