Sylvia Plath The Poetry of Negativity - Mitchell, Paul (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
"Sylvia Plath es una de las poetas más conocidas y controvertidas del siglo XX. Desde su muerte en 1963, el debate crítico sobre su obra ha sido animado y, en ocasiones, incluso hostil. Esta obra ilustra cómo leer a Plath desde una perspectiva alternativa, utilizando la teoría de Julia Kristeva sobre el lenguaje político, y que permite una apreciación de los poemas que va más allá de lo biográfico al hacer énfasis, en cambio, en los textos; de ese modo, se engrana con la primera persona como una herramienta heurística compleja e inestable. Al explorar los poemas en términos de su trascendencia en lugar de centrarse exclusivamente en su significado explora la manera en la que la obra de Plath produce una crisis de subjetividad oratoria y, a partir de ahí, emerge la naturaleza «revolucionaria» de la voz poética.@Sylvia Plath és una de les poetes més conegudes i controvertides del segle XX. Des de la seua mort en 1963, el debat crític sobre la seva obra ha estat animat i, en ocasions, fins i tot hostil. Aquesta obra il·lustra com llegir a Plath des d'una perspectiva alternativa, utilitzant la teoria de Julia Kristeva sobre el llenguatge polític, i que permet una apreciació dels poemes que va més enllà del biogràfic en fer èmfasi, en canvi, en els textos; d'aquesta manera, s'engrana amb la primera persona com una eina heurística complexa i inestable. En explorar els poemes en termes de la seva transcendència en lloc de centrar-se exclusivament en el seu significat explora la manera en la qual l'obra de Plath produeix una crisi de subjectivitat oratòria i, a partir d'ací, emergeix la naturalesa «revolucionària» de la veu poètica."