Voicing the Self Female Identity and Language in Lee Smith's Fiction - Rueda Ramos, Carmen (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
Este libro analiza la manera con la que Lee Smith ha dado voz a todos los aspectos de su experiencia tanto como mujer-artista que vive en la América contemporánea como nativa de la Appalachia, una región sureña que todavía conserva un fuerte sentimiento de la tradición oral y de vínculos con la comunidad. Smith revisa y altera el lenguaje y los mitos que han condicionado sus búsquedas de la identidad y han silenciado sus voces. Al realizarlo, explora la relación entre el heroísmo femenino y la creatividad de las mujeres como algo distinto a la de los hombres. En su lucha, las heroínas de Smith reflejan el desarrollo personal y artístico de la escritora. La relación conflictiva de sus personajes femeninos con la auto-afirmación y con el mundo de la Appalachia revela los propios sentimientos ambivalentes de Smith hacia el concepto de individualidad y hacia sus raíces culturales.@Aquest llibre analitza la manera amb la que Lee Smith ha donat veu a tots els aspectes de la seva experiència tant com dona-artista que viu a l'Amèrica contemporània com nativa de l'Appalachia, una regió del sud que encara conserva un fort sentiment de la tradició oral i de vincles amb la comunitat. Smith revisa i altera el llenguatge i els mites que han condicionat les seues recerques de la identitat i han silenciat les seves veus. Al realitzar-ho, explora la relació entre l'heroisme femení i la creativitat de les dones com alguna cosa diferent a la dels homes. En la seua lluita, les heroïnes de Smith reflecteixen el desenvolupament personal i artístic de l'escriptora. La relació conflictiva dels seus personatges femenins amb l'acte-afirmació i amb el món de l'Appalachia revela els propis sentiments ambivalents de Smith cap al concepte d'individualitat i cap a les seues arrels culturals.