El deler per les paraules Les aportacions de Germà Colón a la romanística - Varios autores (Oberta, 2011)
Este volumen reúne importantes contribuciones críticas de especialistas que analizan, contextualizadas, las aportaciones más significativas de Germà Colón, maestro de la filología valenciana, a la filología románica. Se puede apreciar y comprender la inmensa tarea del ilustre filólogo en varios campos, la importancia de sus estudios en la etimología catalana y castellana, su faceta como romanista y como editor de textos, su trabajo como lexicógrafo en las dos lenguas, sus conocimientos dialectológicos, la colaboración con el mundo cultural valenciano, el estudio del léxico francés e italiano, las aportaciones a los diccionarios hispánicos y en concreto al de Nebrija, su aportación al conocimiento del español y la metodología investigadora que sigue. Es el primer libro que, en conjunto, nos acerca a su obra, y la sitúa dentro de la evolución de la filología románica e hispánica@Aquest volum reuneix importants contribucions crítiques d'especialistes que analitzen, contextualitzades, les aportacions més significatives de Germà Colón, mestre de la filologia valenciana, a la filologia romànica. Es pot apreciar i comprendre la immensa tasca de l'il·lustre filòleg en diversos camps, la importància dels seus estudis en l'etimologia catalana i castellana, la seua faceta com a romanista i com a editor de textos, el seu treball com a lexicògraf en les dues llengües, els seus coneixements dialectològics, la col·laboració amb el món cultural valencià, l'estudi del lèxic francès i italià, les aportacions als diccionaris hispànics i en concret al de Nebrija, la seua aportació al coneixement de l'espanyol i la metodologia investigadora que segueix. És el primer llibre que, en conjunt, ens acosta a la seua obra, tot situant-la dins l'evolució de la filologia romànica i hispànica.