Ilustración, ciencia y técnica en el siglo XVIII español - Varios autores (Oberta, 2011)
Las Jornadas Ilustración, Ciencia y Técnica celebradas en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) en el año 2006 contaron con prestigiosos especialistas valencianos y españoles del siglo XVIII que analizaron, por una parte, los aspectos del proceso histórico de la Ilustración y, por la otra, la conservación y pervivencia del saber ilustrado, con el objetivo de mostrar el nivel científico y técnico alcanzado por la España dieciochesca. Este volumen, que reúne las dieciséis ponencias expuestas en aquellas jornadas, pretende ser un homenaje a todos aquéllos que favorecieron el establecimiento de nuevos principios políticos, económicos y sociales. Además, su inquietud científica y su afán investigador dieron a la ciencia y a la técnica un fuerte impulso,y sentaron así los fundamentos del desarrollo posterior.@Les Jornades Il·lustració, Ciència i Tècnica celebrades en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) en l'any 2006, van contar amb prestigiosos especialistes valencians i espanyols del segle XVIII que van analitzar,d'una banda, els aspectes del procés històric de la Il·lustració i, de l'altra, la conservació i pervivència del saber il·lustrat, amb l'objectiu de mostrar el nivell científic i tècnic assolit per l'Espanya divuitesca. Aquest volum, que reuneix les setze ponències exposades en aquelles jornades, pretén ser un homenatge a tots aquells que van afavorir l'establiment de nous principis polítics, econòmics i socials. A més, la seua inquietud científica i el seu afany investigador van donar a la ciència i a la tècnica un fort impuls,i van assentar així els fonaments del desenvolupament posterior.