Vida y viajes de la señora Nancy Prince - Prince, Nancy (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
Esta narración, escrita en 1850, relata las peripecias de Nancy Gardner Prince, una afroamericana libre, a lo largo de su infancia, su residencia en la Rusia imperial de 1824 a 1833, su regreso a Boston y sus dos visitas a la exótica Jamaica durante la primera mitad del siglo XIX. El periplo vital que la autora traza en el texto y el retrato que dibuja de sí misma como viajera incansable la alejan del estereotipo victimista tan apreciado en la época y la transforman en una mujer audaz y autosuficiente, capaz de cruzar océanos y mares en busca de una identidad difícil de hallar en la Norteamérica de las primeras décadas del siglo XIX. El resultado es una narración fascinante que invita, quizá como pocas otras, a seguir indagando en la vitalidad que se oculta entre las líneas escritas por las mujeres afroamericanas.@Aquesta narració, escrita el 1850, relata les peripècies al llarg de la seua infància de Nancy Gardner Prince, una afroamericana lliure. En descriu la residència a la Rússia imperial del 1824 al 1833, el retorn a Boston i les dues visites a l'exòtica Jamaica durant la primera meitat del segle XIX. El periple vital que l'autora traça en el text i el retrat que dibuixa de sí mateixa com a viatgera incansable l'allunyen de l'estereotip victimista tan benvolgut en l'època, i la transformen en una dona audaç i autosuficient, capaç de creuar oceans i mars a la recerca d'una identitat difícil de trobar en l'Amèrica del Nord de les primeres dècades del segle XIX. El resultat és una narració fascinant que convida, potser com poques altres, a seguir indagant en la vitalitat que s'oculta entre les línies escrites per les dones afroamericanes.