Truman Capote, un camaleón ante el espejo - Ortells Montón, Elena (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
«Soy alcohólico. Soy drogadicto. Soy homosexual. Soy un genio». Éstas son las palabras con las que el propio Truman Capote se definió en un momento determinado de su existencia. Escritor precoz, abiertamente homosexual y aficionado al alcohol y a las drogas acabó suicidándose, incapaz de asumir el contraste entre el mundo que él imaginaba y la cruda realidad. Veinticinco años después de su muerte la turbulenta personalidad de este extravagante escritor continúa cautivando a los lectores, alimentando páginas y páginas de la prensa escrita y llamando la atención de la crítica. Truman Capote, un camaleón ante el espejo, se presenta como un modesto intento de reivindicar la memoria de éste no siempre brillante pero extraordinario escritor que merece ocupar un lugar más destacado en los anales de la historia literaria.@Sóc alcohòlic. Sóc drogoaddicte. Sóc homosexual. Sóc un geni.' Aquestes són les paraules amb les quals el propi Truman Capote es va definir en un moment determinat de la seva existència. Escriptor precoç, obertament homosexual i afeccionat a l'alcohol i a les drogues va acabar suïcidant-se, incapaç d'assumir el contrast entre el món que ell imaginava i la crua realitat. Vint-i-cinc anys després de la seua mort, la turbulenta personalitat d'aquest extravagant escriptor continua captivant als lectors, alimentant pàgines i pàgines de la premsa escrita i cridant l'atenció de la crítica. Truman Capote, un camaleón ante el espejo, es presenta com un modest intent de reivindicar la memòria d'aquest no sempre brillant però extraordinari escriptor que mereix ocupar un lloc més destacat en els anales de la història literària.