El exilio científico republicano - Varios autores (Fora de Col·lecció, 2011)
La sublevación militar de 1936 y el desenlace de la Guerra Civil fueron un golpe mortal para la incipiente comunidad científica que se había creado en España entre 1907 y 1936. La presente monografía es el resultado de un congreso internacional dedicado a «El exilio científico republicano. Un balance histórico 70 años después», que reunió a un selecto grupo de especialistas españoles y americanos con el fin de actualizar las investigaciones sobre el exilio republicano y analizar el tremendo impacto destructivo que la Guerra Civil y el franquismo tuvieron sobre el cultivo y los cultivadores de las ciencias naturales y experimentales, la medicina, la farmacia y la ingeniería en nuestro país. A lo largo de 24 capítulos, este libro analiza aspectos concretos y generales, publicaciones, instituciones y biografías. Sus páginas transmiten la historia de una gran frustración.@La revolta militar de 1936 i el desenllaç de la Guerra Civil van ser un cop mortal per a la incipient comunitat científica que s'havia creat a Espanya entre 1907 i 1936. La present monografia és el resultat d'un congrés internacional dedicat a «L'exili científic republicà. Un balanç històric 70 anys després», que va reunir a un selecte grup d'especialistes espanyols i americans amb la finalitat d'actualitzar les investigacions sobre l'exili republicà i analitzar el tremend impacte destructiu que la Guerra Civil i el franquisme van tenir sobre el cultiu i els conreadors de les ciències naturals i experimentals, la medicina, la farmàcia i l'enginyeria al nostre país. Al llarg de 24 capítols, aquest llibre analitza aspectes concrets i generals, publicacions, institucions i biografies. Les seves pàgines transmeten la història d'una gran frustració.