Marineros que surcan los cielos La aventura de descubrir el universo - Martínez García, Vicent Josep (Sin Fronteras, 2011)
La visión que la cosmología moderna presenta del universo ha sido consecuencia de una aventura humana en la que los protagonistas han aportado ideas nuevas, horas de trabajo, largas noches de observación, hipótesis arriesgadas, disputas apasionadas o aferramientos a ideas preconcebidas. En suma, una historia, muy interesante, con la que los astrónomos han construido la cosmología actual. Mariners que solquen el cel, Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, explica cómo las observaciones astronómicas, desde la antigua Grecia hasta nuestros días, ya sea a simple ojo, con los primeros telescopios o con instrumentos cada vez más sofisticados, han ido dando forma a la imagen del universo que los especialistas tienen hoy. Al mismo tiempo, la obra también repasa las teorías que los científicos más agudos y lúcidos han aportado a lo largo del tiempo a esta ciencia que siempre ha intrigado a la humanidad.@La visió que la cosmologia moderna presenta de l'univers ha estat conseqüència d'una aventura humana en la qual els protagonistes han aportat idees noves, hores de treball, llargues nits d'observació, hipòtesis arriscades, disputes apassionades o aferrissaments a idees preconcebudes. Tot plegat, una història, ben interessant, amb què els astrònoms han construït la cosmologia actual. Mariners que solquen el cel, Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, explica com les observacions astronòmiques, des de l'antiga Grècia fins als nostres dies, ja siga a ull nu, amb els primers telescopis o amb instruments cada vegada més sofisticats, han anat donant forma a la imatge de l'univers que els especialistes tenen avui. Alhora, l'obra també repassa les teories que els científics més aguts i lúcids han aportat al llarg del temps a aquesta ciència que sempre ha intrigat la humanitat.