Textures of the Image: Rewriting the American Novel in the Contemporary Film Adaptation - Vidal Villasur, Belén (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
"La interpretación de filmes basados en obras provenientes de otros medios a menuda ha estado limitada por enfoques críticos que privilegian la obra original; éste es el caso, especialmente, de las adaptaciones de los clásicos de la literatura. A través del análisis detallados de dos filmes contemporáneos 'The Age of Innocence (Martin Scorsese, 1993) y The Portrait of a Lady (Jane Campion, 1996)', este trabajo replantea la adaptación como un modo de recreación del pasado que cristaliza a través de las texturas del popularmente llamado film de época. Trasladando la reescritura de dos textos del realismo literario norteamericano al contexto de la obra de ambos cineastas, el análisis comparativo se concentra en la imagen en tanto que portadora de una memoria intertextual recuperada bajo el prisma de diferentes discursos contemporáneos.@La interpretació de films basats en obres provinents d'altres mitjans a quina ha estat limitada per enfocaments crítics que privilegien l'obra original; aquest és el cas, especialment, de les adaptacions dels clàssics de la literatura. A través de l'anàlisis detallades de dos films contemporanis -The Age of Innocence (Martin Scorsese, 1993) i The Portrait of a Lady (Jane Campion, 1996)-, aquest treball replanteja l'adaptació com una manera de recreació del passat que cristal·litza a través de les textures de l'anomenada popularment pel·lícula d'època. Traslladant la reescriptura de dos textos del realisme literari nord-americà al context de l'obra de tots dos cineastes, l'anàlisi comparativa es concentra en la imatge mentre que portadora d'una memòria intertextual recuperada sota el prisma de diferents discursos contemporanis."