La Constitución americana y el arte de escribir - Lastra Meliá, Antonio (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
"Este libro reúne una serie de ensayos sobre la tradición literaria y política en Inglaterra y los Estados Unidos, de Shakespeare a George Santayana. En las 'Retractaciones' con las que el libro comienza se explica el procedimiento seguido, que se basa en la idea expuesta por San Agustín al volver a leer al final de su vida sus escritos: 'Hoc in me egerunt cum scriberentur, et agunt cum legentur'. Este procedimiento es útil desde el punto de vista de la coherencia literaria y desde el punto de vista autobiográfico; a este respecto permitiría a cualquier autor trazar las líneas de su desarrollo intelectual 'lo que Henry Adams llamó 'educación'?, además de sugerir la necesidad de una ética de la literatura en el estudio de las ideas.@Aquest llibre reuneix una sèrie d'assajos sobre la tradició literària i política a Anglaterra i els Estats Units, de Shakespeare a George Santayana. En les 'Retractacions' amb les quals el llibre comença s'explica el procediment seguit, que es basa en la idea exposada per Sant Agustí en tornar a llegir al final de la seua vida els seus escrits: 'Hoc in me egerunt cum scriberentur, et agunt cum legentur'. Aquest procediment és útil des del punt de vista de la coherència literària i des del punt de vista autobiogràfic; referent a això permetria a qualsevol autor traçar les línies del seu desenvolupament intel·lectual -el que Henry Adams va cridar 'educació'-, a més de suggerir la necessitat d'una ètica de la literatura en l'estudi de les idees."