A Southern Enigma Essays on teh U.S. South - Hobson, Fred (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
"El Sur americano está repleto de paradojas: se trata de uno de los lugares más hospitalarios y menos acogedores del mundo. Los ensayos incluidos en este libro constituyen la impresión de un hombre sobre distintos aspectos de la vida, el pasado y el presente en Dixie, y hablan de casi todo: la raza, la política, la religión, la literatura y otras manifestaciones culturales. Algunos de los ensayos son biográficos. Hobson se siente particularmente atraído por figuras como H. L. Meneen, Gerald W. Johnson, James McBride Dabas y Louis Rubin, críticos sociales y culturales que han explorado la mente del Sur, o por escritores literarios como Richard Ford y Mary Mebane. Concluye el libro con dos ensayos personales: la exploración de las vidas de dos miembros de su familia, su bisabuela y su tía abuela, cuyas propias historias revelan muchas cosas del Sur en sus épocas y lugares concretos.@El sud americà està ple de paradoxes: es tracta d'un dels llocs més hospitalaris i al mateix temps, un dels menys acollidors del món. Els assajos inclosos en aquest llibre constitueixen la impressió d'un home sobre diversos aspectes de la vida, el passat i el present a Dixie. Parlen gairebé de tot: la raça, la política, la religió, la literatura i altres manifestacions culturals. Alguns dels assajos són biogràfics. Hobson se sent particularment atret per figures com H. L. Belluguin, Gerald W. Johnson, James McBride Donaves i Louis Rubin, crítics socials i culturals que han explorat la ment del sud, o per escriptors literaris com Richard Ford i Mary Mebane. Conclou el llibre amb dos assajos personals: l'exploració de les vides de dos membres de la seua família; històries que revelen moltes coses del sud, de l'època i de llocs concrets."