El viaje de Helene Hanff a 84, Charing Cross Road - Ferrer Gimeno, Mª Rosario (Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 2011)
"En este estudio se profundiza en la obra de la norteamericana Helene Hanff en un contexto biográfico. Su trayectoria profesional se realizó en dos ciudades que le influyeron de manera particular: Nueva York y Londres; una la real, la otra inventada a partir de la literatura. Se examina aquí el panorama escénico norteamericano y los esfuerzos de Hanff para triunfar como autora teatral y su trabajo de guionista durante el período en que se popularizó la televisión. La autora abandonó esta actividad en la década de los sesenta para escribir literatura infantil y juvenil de divulgación sobre la historia norteamericana y la lucha por los derechos civiles. Se estudia también su obra de mayor éxito: 84, Charing Cross Road. En ella habla de todos aquellos libros que influyeron en su vida intelectual y muestra cuál es su actitud como lectora.@EEn aquest estudi s'aprofundeix en l'obra de la nord-americana Helene Hanff en un context biogràfic. La seua trajectòria professional es va realitzar en dues ciutats que li van influir de manera particular: Nova York i Londres; una la real, l'altra inventada a partir de la literatura. S'hi examina el panorama escènic nord-americà i els esforços de Hanff per a triomfar com autora teatral i el seu treball de guionista durant el període que es va popularitzar la televisió. L'autora va abandonar aquesta activitat en la dècada dels seixanta per a escriure literatura infantil i juvenil de divulgació sobre la història nord-americana i la lluita pels drets civils. S'hi estudia també la seua obra de major èxit: 84, Charing Cross Road. En ella parla de tots aquells llibres que van influir en la seua vida intel·lectual i mostra quina és la seua actitud com lectora."