Curso básico de matemáticas para universitarios - Rueda Segado, Maria Pilar (Educació. Laboratori de Materials, 2011)
Las Matemáticas surgieron al tratar de describir el mundo que nos rodea, desproveerlo de todo lo superficial para reducirlo a su esencia. Pero las Matemáticas son más que una mera herramienta descriptiva, ya que permiten también predecir de forma más o menos acertada comportamientos futuros, y así disponer de criterios que respalden una toma de decisiones. Este libro explica los contenidos básicos relativos a las funciones reales de una variable real, las ecuaciones diferenciales de primer orden, la estadística y la probabilidad, e introduce en su aplicabilidad a ciertos fenómenos naturales.@Les Matemàtiques van sorgir al tractar de descriure el món que ens envolta, desproveir-lo de tot el superficial per a reduir-lo a la seva essència. Però les Matemàtiques són més que una mera eina descriptiva, ja que permeten també predir de forma més o menys encertada comportaments futurs, i així disposar de criteris que protegeixin una presa de decisions. Aquest llibre explica els continguts bàsics relatius a les funcions reals d'una variable real, les equacions diferencials de primer ordre, l'estadística i la probabilitat, i introdueix en la seva aplicabilitat a certs fenòmens naturals.