El absentismo laboral Antecedentes, consecuencias y estrategias de mejora - González Morales, M.ª Gloria (Fora de Col·lecció, 2011)
Fruto de la colaboración entre la mutua Umivale y la Universitat se creó la Càtedra Salut Laboral i Empresa, que tiene como objetivo impulsar investigaciones sobre esta temática y propiciar actividades de transferencia, formativas y de divulgación con especial atención al tema del absentismo laboral. Enmarcada dentro de estas colaboraciones, esta obra presenta un análisis sobre el fenómeno del absentismo laboral desde una amplia perspectiva y ofrece sugerencias y propuestas para su mejora. Separada en tres grandes bloques, en primer lugar se describen a nivel macro los índices de absentismo laboral. La segunda parte se centra en el análisis de la realidad en función de variables demográficas, laborales y organizacionales. Finalmente, para completar el estudio, se realiza una investigación a través de grupos de informantes relevantes y significativos en el tema.@Fruit de la col·laboració entre la mútua Umivale i la Universitat es va crear la Càtedra Salut Laboral i Empresa, que té com a objectiu impulsar investigacions sobre aquesta temàtica i propiciar activitats de transferència, formatives i de divulgació amb especial atenció al tema de l'absentisme laboral. Emmarcada en aquestes col·laboracions, aquesta obra presenta una anàlisi sobre el fenomen de l'absentisme laboral des d'una àmplia perspectiva, oferint suggeriments i propostes per a la seua millora. Separada en tres grans blocs, en primer lloc es descriuen a nivell macro els índexs d'absentisme laboral. La segona part se centra en l'anàlisi de la realitat en funció de variables demogràfiques, laborals i organitzacionals. Finalment, per a completar l'estudi, es realitza una investigació a través de grups d'informants rellevants i significatius en el tema.