Filosofía y razón Kant, 200 años - Varios autores (Oberta, 2011)
La difusión de los conocimientos de la universitas, a veces demasiado restringidos a las paredes de las aulas de las facultades, es un objetivo prioritario y de interés de las instituciones académicas y culturales. En este sentido, los textos que se reúnen en este libro -procedentes del Congreso sobre Emmanuel Kant celebrado en el año 2004 en Valencia- permiten acercar el pensamiento del gran filósofo que siguió aquellas jornadas, desmintiendo la idea que restringe el interés por la filosofía a una minoría tan limitada como escasa. De este modo, desde la Universitat de València y el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), responsables de aquel Congreso, se apuesta por la difusión de las ideas kantianas y se invita a la reflexión y al debate sobre un pensador ilustrado que continúa siendo sugestivo para abordar no sólo las cuestiones estrictamente filosóficas, sino también para la fundamentación de problemas políticos tan actuales como la legitimación de la guerra, el cosmopolitismo o la construcción de estructuras de gobierno internacionales.@La difusió dels coneixements de la universitas, a vegades massa restringits a les parets de les aules de les facultats, és un objectiu prioritari i d'interès de les institucions acadèmiques i culturals. En aquest sentit, els textos que es reuneixen en aquest llibre 'Procedents del Congrés sobre Emmanuel Kant celebrat l'any 2004 a València- permeten acostar el pensament del gran filòsof que va seguir aquelles jornades, desmentint la idea que restringeix l'interès per la filosofia a una minoria tan limitada com escassa. D'esta manera, des de la Universitat de València i el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), responsables d'aquell Congrés, s'aposta per la difusió de les idees kantianes i s'invita a la reflexió i al debat sobre un pensador il·lustrat que continua sent suggestiu per a abordar no sols les qüestions estrictament filosòfiques, sinó també per a la fonamentació de problemes polítics tan actuals com la legitimació de la guerra, el cosmopolitisme o la construcció d'estructures de govern internacionals.