Un curso de números - Navarro Ortega, Gabriel (Educació. Sèrie Materials, 2011)
Los números ejercen una fascinación general, no sólo entre los matemáticos. La teoría de números, que en tiempos de Fermat fue considerada como un simple entretenimiento, ha pasado a ser uno de los pilares fundamentales de las matemáticas, con aplicaciones tan sorprendentes como la seguridad en Internet. Un curso de números ofrece una sencilla introducción a la teoría más elemental de números, expuesta con claridad desde una perspectiva algebraica. Gabriel Navarro es un especialista en teoría de grupos finitos reconocido internacionalmente. Autor de un buen número de trabajos de investigación y de los libros Characters and Blocks of Finite Groups (Cambridge University Press, 1998) y Un curso de álgebra (PUV, 2002), fue Primer Premio Nacional de Matemáticas y becario postdoctoral Fulbright en el Mathematical Sciences Research Institute en Berkeley (California). Ha sido profesor del Departamento de Matemáticas de la University of Wisconsin-Madison, así como de la University of Florida (EUA). Actualmente es catedrático de Álgebra de la Universitat de València.@Els números exerceixen una fascinació general, no només entre els matemàtics. La teoria de números, que en temps de Fermat va ser considerada com un simple entreteniment, ha passat a ser un dels pilars fonamentals de les matemàtiques, amb aplicacions tan sorprenents com la seguretat en Internet. Un curs de números ofereix una senzilla introducció a la teoria més elemental de números, exposada amb claredat des d'una perspectiva algebraica. Gabriel Navarro és un especialista en teoria de grups finits reconegut internacionalment. Autor d'un bon nombre de treballs d'investigació i dels llibres Characters and Blocks of Finite Groups (Cambridge University Press, 1998) i Un curs d'àlgebra (PUV, 2002), va ser Primer Premi Nacional de Matemàtiques i becari postdoctoral Fulbright en el Mathematical Sciences Research Institute en Berkeley (Califòrnia). Ha estat professor del Departament de Matemàtiques de la University of Wisconsin-Madison, així com de la University of Florida (EUA). Actualment és catedràtic d'Àlgebra de la Universitat de València.