Física nuclear y de partículas (2a ed.) - Ferrer Soria, Antonio (Educació. Sèrie Materials, 2011)
«Física nuclear y de partículas» aborda con rigor y claridad temas de física de actualidad como el estado de las investigaciones sobre núcleos, un estudio de la variedad de desintegraciones y reacciones nucleares y sus aplicaciones, además de los constituyentes más íntimos de la materia: quarks y leptones. Su contenido se dirige a los estudiantes de físicas, de ingenierías y otras licenciaturas afines. Además, científicos y tecnólogos encontrarán capítulos de gran interés en torno a las características de la radiación (alfa, beta o gamma), las propiedades de los aceleradores y detectores de partículas, los métodos de análisis de datos y los fundamentos de las reacciones de fisión y fusión nuclear.@«Física nuclear y de partículas» aborda amb rigor i claredat temes de física d'actualitat com ara l'estat de les investigacions sobre el nucli, un estudi de la varietat de desintegracions i reaccions nuclears i les seues aplicacions, a més dels constituents més íntims de la matèria: quarks i leptons. El seu contingut s'adreça als estudiants de físiques, d'enginyeries i d'altres llicenciatures afins. A més a més, científics i tecnòlegs trobaran capítols d'interès al voltant de les característiques de la radiació (alfa, beta o gamma), les propietats dels acceleradors i detectors de partícules, els mètodes d'anàlisi de dades i els fonaments de les reaccions de fissió i fusió nuclear.