Escúchame con atención Liturgia del relato en Wagner - Gavilán Domínguez, Enrique (Estètica&Crítica, 2011)
"Expresado en términos wagnerianos, tres Leitmotive dominan el libro. Corresponden a tres peculiaridades del teatro wagneriano: lo narrativo, el tiempo y el ritual. Junto a estos temas, hay otros dos que reaparecen con frecuencia: en los primeros capítulos, la paradoja de una forma artística que rechaza su época en nombre de una sociedad futura, y sin embargo, alcanza un éxito sin precedentes en su propio tiempo; en los últimos capítulos, el descubrimiento de una cierta verdad a través del drama, y su relación con Benjamin y Heidegger. La importancia decisiva del lado épico del teatro wagneriano, sus peculiaridades y sus implicaciones, la medida en que refleja una tendencia característica del ""siglo de la historia"", y cómo la supera es el tema que, presente desde las primeras páginas, domina todo el libro.@Expressat en termes wagnerians, tres Leitmotive dominen el llibre. Corresponen a tres peculiaritats del teatre wagnerià: el narratiu, el temps i el ritual. Al costat d'aquests temes, hi ha altres dos que reapareixen amb freqüència: en els primers capítols, la paradoxa d'una forma artística que rebutja la seva època en nom d'una societat futura, i no obstant això, arriba a un èxit sense precedents en el seu propi temps; en els últims capítols, el descobriment d'una certa veritat a través del drama, i la seva relació amb Benjamin i Heidegger. La importància decisiva del costat èpic del teatre wagnerià, les seves peculiaritats i les seves implicacions, la mesura que reflecteix una tendència característica del ""segle de la història"", i com la supera és el tema que, present des de les primeres pàgines, domina tot el llibre."