Visiones del liberalismo Política, identidad y cultura en la España del siglo XIX - Varios autores (Història, 2011)
Una documentada y precisa visión de los problemas clave de la España decimonónica. La lucha entre el absolutismo y constitucionalismo liberal, la creciente participación del ejército en el ámbito político, la relación entre la Iglesia católica y el Estado liberal y entre catolicismo y modernidad, la desamortización y la formación de elites liberales regionales, la resistencia de una cultura política caracterizada por la intolerancia, la violencia y el exilio, la titubeante creencia constitucional de la monarquía borbónica, el renacimiento durante la década de 1850 a 1860 de una cultura popular de clandestinidad y el alistamiento a los carbonarios y la insurrección heroica.@Una documentada i precisa visió dels problemes clau de l'Espanya vuitcentista. La lluita entre l'absolutisme i el constitucionalisme liberal, la participació creixent de l'exèrcit en l'àmbit polític, la relació entre l'Església catòlica i l'Estat liberal i entre catolicisme i modernitat, la desamortització i la formació d'elits liberals regionals, la resistència d'una cultura política caracteritzada per la intolerància, la violència i l'exili, la vacil·lant creença constitucional de la monarquia borbònica, el renaixement durant la dècada de 1850 a 1860 d'una cultura popular de clandestinitat i l'allistament als carbonaris i la insurrecció heroica. Diversos punts de vista sobre el liberalisme espanyol que mostren aspectes tan distints com són la política, la cultura i les qüestions identitàries de l'Espanya del segle XIX.