Libro de Margery Kempe La mujer que se reinventó a sí misma - Kempe, Margery (Història, 2015)
El «Libro de Margery Kempe» constituye la primera autobiografía escrita en lengua inglesa y, asimismo, se cuenta entre los ejemplos más notables de la literatura mística anglosajona medieval. Concebido con una finalidad eminentemente didáctica, es la única fuente para reconstruir la controvertida vida de una figura insólita, de una dama burguesa, esposa, madre, mujer de negocios, peregrina y visionaria. Estas memorias, dictadas por ella misma al final de su vida, trazan un extraordinario retrato de una mujer de carácter indoblegable, inmersa en una experiencia mística que la llevó a enfrentarse a la religiosidad dominante y a las jerarquías eclesiásticas, siempre en el filo de la acusación de herejía. El libro constituye un amplio y abigarrado retablo de la sociedad y la vida cotidiana en una época de grandes transformaciones como fueron los siglos XIV y XV.@El «Libro de Margery Kempe» constitueix la primera autobiografia escrita en llengua anglesa i, així mateix, es conta entre els exemples més notables de la literatura mística anglosaxona medieval. Concebut amb una finalitat eminentment didàctica, és l'única font per a reconstruir la controvertida vida d'una figura insòlita, d'una dama burgesa, muller, mare, dona de negocis, pelegrina i visionària. Aquestes memòries, dictades per ella mateixa al final de la seua vida, tracen un extraordinari retrat d'una dona de caràcter indoblegable, immersa en una experiència mística que la va portar a enfrontar-se a la religiositat dominant i a les jerarquies eclesiàstiques, sempre en el tall de l'acusació d?heretgia. El llibre constitueix un ampli i bigarrat retaule de la societat i la vida quotidiana en una època de grans transformacions com van ser els segles XIV i XV.