Entre aquella España nuestra? y la peregrina, 2a ed. Guerra, exilio y desexilio - García Igual, Arturo (La Nau Solidària, 2012)
Les memòries d'Arturo García Igual són un relat que evoca els esdeveniments viscuts i les persones conegudes que més transcendència han tingut en la seua vida o en la de la seua època, traslladant-nos amb els seus records a temps, espais i personatges viscuts i coneguts. Entre ells, destaquen els que expliquen els seus orígens en la València de principis del segle xx, els que adonen de la tràgica experiència que va marcar la seua vida, la Guerra Civil i la derrota republicana, i els que permeten reconstruir la seua consolidació com a empresari en el Mèxic del «miracle econòmic». La publicació d'aquesta segona edició es deu a l'enorme interès que va despertar la primera, publicada en 2005, i constitueix un homenatge a Arturo, mort en 2010, com a membre d'una generació admirable de persones que han seguit, fins a la fi dels seus dies, donant exemples de compromís cívic.@Las memorias de Arturo García Igual son un relato que evoca los acontecimientos vividos y las personas conocidas que más trascendencia han tenido en su vida o en la de su época, trasladándonos con sus recuerdos a tiempos, espacios y personajes vividos y conocidos. Entre ellos, destacan los que explican sus orígenes en la Valencia de principios del siglo xx, los que dan cuenta de la trágica experiencia que marcó su vida, la Guerra Civil y la derrota republicana, y los que permiten reconstruir su consolidación como empresario en el México del «milagro económico». La publicación de esta segunda edición se debe al enorme interés que despertó la primera, publicada en 2005, y constituye un homenaje a Arturo, fallecido en 2010, como miembro de una generación admirable de personas que han seguido, hasta el fin de sus días, dando ejemplos de compromiso cívico.