Acerca de Santayana - Fernández Savater, Fernando (Biblioteca Javier Coy d'estudis Nord-Americans, 2012)
«Acerca de Santayana» es el testimonio de una amistad intelectual ?la de Fernando Savater hacia Jorge/George Santayana? cultivada a lo largo de décadas. El volumen recopila los textos que Savater ha escrito sobre Santayana, un «pensador privado» que destaca en nuestro panorama cultural por pertenecer a una raza poco frecuente en la historia del pensamiento contemporáneo: la de quienes reflexionaron filosóficamente para liberar sus vidas y no para dar clase de filosofía. Este libro resume la pasión de ambos por la filosofía e invita ?combinando buenas dosis de lucidez e ironía? a que disfrutemos de la compañía de dos pensadores extraordinarios.@«Acerca de Santayana» és el testimoniatge d'una amistat intel?lectual ?la de Fernando Savater cap a Jorge/George Santayana? conreada al llarg de dècades. El volum recopila els textos que Savater ha escrit sobre Santayana, un «pensador privat» que destaca en el nostre panorama cultural per pertànyer a una raça poc freqüent en la història del pensament contemporani: la dels qui van reflexionar filosòficament per a alliberar les seues vides i no per a fer classe de filosofia. Aquest llibre resumeix la passió de tots dos per la filosofia i convida ?combinant bones dosis de lucidesa i ironia? al fet que gaudim de la companyia de dos pensadors extraordinaris.