Diario de viaje a Estados Unidos Un año en Smith College (1921-1922) - Castilla, Carmen (Biblioteca Javier Coy d'estudis Nord-Americans, 2012)
"Publicación de uno de los escasos testimonios autobiográficos que hasta el momento se han localizado de pensionados en el extranjero de la Junta para Ampliación de Estudios. Carmen Castilla (1895-1979), una maestra que había establecido una estrecha relación con María de Maeztu en la Residencia de Señoritas, en virtud de un acuerdo entre esta institución y Smith College viajó a esta elitista universidad para mujeres de Massachusetts durante el curso 1921-1922 para enseñar español y estudiar zoología, genética y pedagogía. El diario que escribió durante esos meses, que se saca a luz con un amplio estudio introductorio, edición crítica y notas del profesor Santiago López-Ríos Moreno e ilustrado con numerosas fotografías inéditas, constituye un texto fascinante tanto como documento autobiográfico femenino íntimo como por su visión de la ""América de las ilusiones"".@Publicació d'un dels escassos testimoniatges autobiogràfics que fins al moment s'han localitzat de pensionats en l'estranger de la Junta per a Ampliació d'Estudis. Carmen Castella (1895-1979), una mestra que havia establit una estreta relació amb María de Maeztu en la Residència de Senyoretes, en virtut d'un acord entre aquesta institució i Smith College va viatjar a aquesta elitista universitat per a dones de Massachusetts durant el curs 1921-1922 per a ensenyar espanyol i estudiar zoologia, genètica i pedagogia. El diari que va escriure durant aqueixos mesos, que es trau a llum amb un ampli estudi introductori, edició crítica i notes del professor Santiago López-Ríos Moreno i il·lustrat amb nombroses fotografies inèdites, constitueix un text fascinant tant com a document autobiogràfic femení íntim com per la seua visió de la ""Amèrica de les il·lusions""."