Almodóvar en la prensa de Estados Unidos - Martínez-Carazo, Cristina (Biblioteca Javier Coy d'estudis Nord-Americans, 2013)
Este libro analiza la respuesta de la prensa estadounidense al cine de Pedro Almodóvar y su impacto a la hora de reflejar y construir su recepción en este país. Por medio del análisis de reseñas, artículos, entrevistas y demás apariciones en el espacio público, se aquilata la dialéctica entre el director español y los medios de comunicación en Estados Unidos, y se rastrea la convergencia de su universo creador con determinadas propuestas estéticas del cine norteamericano. La respuesta de «The New York Times», «The New Yorker» y «Los Angeles Times», entre otras muchas publicaciones, al cine del director manchego permite explorar sus encuentros y desencuentros con la crítica estadounidense y adentrarse en los factores que determinan la oscilación entre la aceptación y el rechazo, los elogios y los reproches.@Aquest llibre analitza la resposta de la premsa nord-americana al cinema de Pedro Almodóvar i el seu impacte a l'hora de reflectir i construir la seua recepció en aquest país. Per mitjà de l'anàlisi de ressenyes, articles, entrevistes i altres aparicions en l'espai públic, es pot valorar la dialèctica entre el director espanyol i els mitjans de comunicació dels Estats Units, i es rastreja la convergència del seu univers creador amb determinades propostes estètiques del cinema nord-americà. La resposta de «The New York Times», «The New Yorker» i «Los Angeles Times», entre moltes altres publicacions, al cinema del director manxec permet explorar les seus punts de trobada i desacord amb la crítica nord-americana i endinsar-se en els factors que determinen l'oscil?lació entre l'acceptació i el rebuig, els elogis i els retrets.